Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق امسال توام با شانزدهمین نمایشگاه صنعت آب در حالی از بیست و سومین روز دی ماه آخرین زمستان قرن حاضر کار خود را آغاز کرد که نزدیک به یکسال است که کشورمان همانند سایر نقاط جهان درگیر بیماری کرونا بوده و بسیاری از فعالیت‌ها از این بیماری آسیب دیده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما برگزاری این نمایشگاه که محل عرضه توانمندی متخصصان ایرانی در کنار رقیبان خارجی خود است نشان از اراده آهنین متخصصان داخلی دارد و این پیام را مخابره می کند که هیچ مشکلی نمی‌تواند مانع توسعه کشورمان باشد.

نمایشگاه صنعت آب و برق همچنین در شرایطی با حضور "علا احمد الجبوری" وزیر تجارت جمهوری عراق و "رضا اردکانیان" وزیر نیروی کشورمان فعالیت خود را آغاز کرد که شدیدترین تحریم های بین المللی از سوی دشمنان این کشور بر آن حاکم شده است و این حضور وزیر تجارت عراق حاوی پیامی مهمی است که با وجود سختی های تحریم، ایران درکنار همسایگان خود هم به فکر توسعه خود و هم به فکر یاری رساندن به کشورهای همسایه است و هیچ تحریمی نمی تواند مانع توانمندی ایرانی باشد.

ویژگی امسال برگزاری توامان نمایشگاه صنعت آب و برق آن است که وجود بیماری کرونا این نمایشگاه را بیشتر تخصصی کرده و بازدیدکنندگان آن آنگونه که ستاد برگزاری نمایشگاه و پروتکل های بهداشتی اعلام کرده اند فقط مختصص متخصصان و دست اندرکاران صنعت آب و برق است و همین امد مزیت بیشتری برای این نمایشگاه به همراه آورده که تنها کسانی که فعال در این دو صنعت هستند ضمن دیدار از آن می توانند نیازهای یکدیگر را شناخته و برطرف سازند.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه‌های صنعت آب و برق در باره این نمایشگاه گفت: بخش خصوصی با وجود همه موانع و عوامل بازدارنده، این توانمندی را دارد که شرایط نامناسب را به فرصتی بی نظیر برای بالندگی خود و تکیه بر دانش و قابلیت‌های داخلی تبدیل کرده و آرمان جهش تولید را دست یافتنی کند.

رضا اردکانیان" وزیر نیرو در حاشیه مراسم افتتاح بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق و شانزدهمین نمایشگاه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب نمایشگاه را پل ارتباطی میان بخش خصوصی و دولتی دانست و افزود: در این رویداد بین‌المللی شاهد حضور ۲۰۰ شرکت صنعت برق و بیش از ۷۵ شرکت بخش آب و فاضلاب در کنار چندین شرکت خارجی هستیم.

وی تاکید کرد: در سالی که دشمنان این کشور فشار حداکثری خود را به سقف توان خود رسانده‌اند این نمایشگاه در حال برگزاری است و با وجود این اقدامات طی دو سال اخیر توانسته‌ایم سهم انرژی بیشتری را به بخش‌های تولیدی کشور عرضه کنیم و هم آب کافی را در بخش‌های مختلف تامین کنیم.

علاء احمد الجبوری، وزیر تجارت عراق و رئیس عراقی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عراق نیز در این مراسم با اشاره به حجم بالای تبادل تجاری میان ایران و عراق، گفت: امروز هیات بلندپایه‌ای از کشور عراق وارد تهران شده تا موانع موجود در راستای افزایش تبادلات تجاری میان دو کشور را از بین ببرد.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از انرژی مورد نیاز عراق از ایران وارد می‌شود، افزود: در حال حاضر برنامه‌ای برای واردات گاز از ترکیه وجود ندارد.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل وزارت نیرو  نیز در این باره گفت: بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران و شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران به صورت همزمان درحالی برگزار می‌شوند که شرایط ویژه جهانی ناشی از شیوع بیماری کووید ۱۹، درکنار استمرار پیامدهای تحریم و دشمنی بدخواهان میهنمان، موقیعت خاصی را رقم زده است.

"صدیقه ببران" افزود: در وضعیتی که عموم کشورها به شدت تحت تاثیر شیوع بیماری قرارگرفته و فعالیت‌های عادی چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی دچار اخلال و توقف شده، به گونه‌ای که طبق برآورد صاحبنظران، تاثیر بیماری بر اقتصاد جهان تا دست کم یک دهه آینده به طور کامل قابل جبران نخواهد بود، بخش خصوصی کشورمان در صنعت آب و برق، با شناخت درست از موقعیت به‌وجود آمده، همت خود را در تحقق آرمان جهش تولید مضاعف کرده و ضمن یاری وزارت نیرو در برآوردن نیازهای هموطنان به دو کالای خدماتی و اساسی آب و برق، به بهترین شکل ممکن و با حداقل تاثیر پذیری از موانع موجود، حضوری چشمگیر و قابل قبول در نمایشگاه امسال دارد.

ببران، از مهمترین ویژگی‌های رویداد امسال، علاوه بر برگزاری همزمان نمایشگاه‌های آب و تاسیسات آب و فاضلاب و صنعت برق که بر غنای آن افزوده است، به حضور چشمگیر متخصصان و صاحبان فناوری، کالا و خدمات در دو بخش اشاره کرد که این امر، بر وجهه علمی و تخصصی نمایشگاه افزوده است.

بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق و شانزدهمین نمایشگاه صنعت آب تا عصر امروز - جمعه - پاسخ گوی متخصصان خواهد بود.

برچسب‌ها نمایشگاه بین المللی تهران صنعت آب و برق عراق رضا اردکانیان وزارت نیرو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نمایشگاه بین المللی تهران صنعت آب و برق عراق نمایشگاه بین المللی تهران صنعت آب و برق عراق رضا اردکانیان وزارت نیرو اخبار کنکور بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق شانزدهمین نمایشگاه نمایشگاه صنعت آب صنعت آب و برق آب و فاضلاب بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۸۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند

مهدی علیزاده مدیرعامل اتوبوس‌رانی تهران، در رابطه با آخرین تحولات حوزه اتوبوس‌رانی و ناوگان جدید عمومی تهران توضیحاتی ارائه کرد.

عملکرد ۱۲ ساله اتوبوس‌های بی‌آرتی کیفیت آن‌ها را نشان داد

وی با بیان اینکه بر اساس سابقه شهرداری تهران و شهرداری سایر شهر‌ها اتوبوس‌های خریداری شده در ادوار مختلف از کشور چین بوده است، اظهار کرد: سابق بر این، اتوبوس‌های تندرو در سطح شهر با سه مدل از کشور چین تهیه شده که در ۱۲ سال شهرداریِ دوره قالیباف صورت گرفته است.

علیزاده افزود: شاید وقتی نام چین می‌آید این‌گونه تصور می‌شود که کیفیت محصولات آن‌ها پایین است؛ اما چینی‌ها در این سال‌ها به دنیا ثابت کرده‌اند که محصولات با کیفیت نیز می‌توانند بسازند. قطعاً کالا‌های چینی نیز براساس کیفیت خود، سطح‌بندی می‌شوند. اما مهم‌ترین نکته برای خرید‌های سال‌های اخیر مشخصات فنی خودروهاست و کاربری و ماندگاری دستگاه بر اساس کیفیت بیشتر خواهد بود. شما به سابقه این اتوبوس‌ها در تهران نگاه کنید: اتوبوس‌های تندرو بیش از ۱۲ سال در خیابان‌های شهر در حال فعالیت هستند و از بهترین نوع اتوبوس‌های چین به شمار می‌رود.

مدیرعامل اتوبوس‌رانی با بیان اینکه شهردار تهران در سفر سال قبل خود به چین با یک تیم فنی و پشتیبانی برای خرید دوباره ناوگان تازه‌نفس به نتیجه رسیدند، یادآور شد: شهردار در روز‌های اول قبول مسئولیت در شهرداری قرارداد ۱۷۵ دستگاهی با ایران خودرو دیزل منعقد کرد. این نشان می‌دهد که دغدغه ایشان حمایت از تولید داخلی است. این قرارداد منعقد و اتوبوس‌ها تحویل گرفته شد.

وی همچنین تصریح کرد: شهردار تهران قبل از ورود به شهرداری حمل و نقل را دغدغه اصلی خود عنوان کرده بود و با این اقدام و قرارداد نشان داد که مردم برای شهردار اهمیت بالایی دارد. تولید داخل از نگاه آقای زاکانی از اهمیت بالایی برخوردار بود. از طرفی دو هزار و ۵۴۰ دستگاه اتوبوس در قرارداد‌های داخلی منعقد شد.

انعقاد قرارداد خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس با تولیدکنندگان داخلی

علیزاده با بیان اینکه بیش از ۱۲ سال است که سیستم حمل و نقل عمومی نوسازی نشده است، خاطرنشان کرد: با این وجود تولید داخلی نیز یا کُند و یا متوقف شده است. سه هزار و ۴۰ دستگاه اتوبوس قرارداد بسته شد که وقتی دیدیم تولیدکنندگان داخلی توانایی تأمین آن‌را ندارند، ۵۰۰ دستگاه کنسل شد و به دو هزار و ۵۴۰ دستگاه رسید. ایراد این است که خطوط تولید داخلی در این ۱۲ سال، یا تعطیل و یا نیمه تعطیل است و با توجه به پیچیدگی تولید اتوبوس، روند احیای آن‌ها زمانبر است و از سویی بیش از هزار و ۳۰۰ شهرداری در کشور داریم.

وی ادامه داد: زمان تحویل اتوبوس‌های داخلی یک ساله بوده و قطعا عقب هستیم. باید یکی از شرکت‌ها تا امروز بیش از ۳۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل می‌داد که فقط ۱۲۰ دستگاه تحویل داده است! برخی قطعات این اتوبوس‌ها از بیرون وارد می‌شود و همین فرایند‌های اداری و گمرکی، تولید اتوبوس داخلی را دشوار کرده است.

تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز همه شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با تأکید بر اینکه اگر به دنبال شرکت‌های داخلی نمی‌رفتیم این موضوع مطرح می‌شد که چرا از آن‌ها حمایت نشده است، گفت: ما می‌خواهیم به تولید و کارگران کمک کنیم تا بتواند کار کند. هرچه نوسازی کنیم باید در طول سال خرید را ادامه دهیم تا پس از چندین سال به یک دوره مدیریت شهری فشار وارد شود و ناچار به فشار وارد کردن به تولیدکنندگان داخلی شود.

علیزاده با بیان اینکه در حوزه تولید داخل با مشکلاتی رو به رو هستیم و واقعیتی انکار ناپذیر است، گفت: مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر بر این تأکید داشتند که اگر خودروساز داخلی حمایت می‌شود نباید خودروی بی کیفیت ارائه داد. شرکت ایران‌خودرو هم در حال رفع نواقص اتوبوس‌های خود است. در ابتدای کار مشکلاتی وجود داشت و در بسته‌ای که از آن‌ها تحویل گرفتیم، بیش از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس متوقف بود و کیفیت نداشت. ما مسائل فنی را اعلام کردیم و تلاش کردند برطرف شود. کمیته فنی ما با تولیدکنندگان داخلی تمام مشکلات را رفع کرده اند و اتوبوس‌های نو با رنگ‌های مشخص و تجهیزات و امکانات مطلوب در سطح شهر تردد دارند.

وی با تأکید بر اینکه ما وظیفه داریم از خودروساز داخلی حمایت کنیم، یادآور شد: ما با ایران‌خودرو قراردادی نداریم. قرارداد امروز ما با شرکت عقاب و دیگر شرکت هاست. این شرکت‌ها قرار نیست تمام اتوبوس‌ها را به تهران تحویل دهند و باید سراسر کشور پوشش داده شود؛ لذا توان و ظرفیت این میزان تولید وجود ندارد و اگر همین تعداد اتوبوس نیز تأمین شود، مطلوب است.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه پایتخت حداقل به پنج هزار اتوبوس دیگر نیاز دارد، اظهار کرد: مدل قراردادی با شرکت‌های ایرانی به این شکل بود که باید شهرداری از منابع داخلی اعتبارات را تأمین می‌کرد. عدد قرارداد‌ها نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان است و قطعاً شهرداری این رقم را به صورت نقد ندارد. سال قبل شورا برای حوزه حمل و نقل ۴۵ درصد از کل بودجه را در نظر گرفت که به بخش‌های مختلف اختصاص داشت و از این میزان هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به اتوبوسرانی اختصاص داشت. با این رقم چند اتوبوس هشت میلیاردی می‌توانستیم بخریم؟

وی افزود: ما هرآنچه را داشتیم به خودروسازان اعلام کردیم تا هم به تولید و کارگران و هم به مردم خدمت شود؛ لذا گفتیم ۲۵ درصد به صورت نقد تأمین می‌کنیم و ۲۵ درصد را نیز ملک تحویل می‌دهیم و ۵۰ درصد نیز تسهیلات بانکی پرداخت و اقساط توسط شهرداری پرداخت می‌شود. این روش ابتکار جدیدی بود که شهردار تهران ابلاغ کرد و شرکت‌ها نیز پذیرفتند. این اقدام در دوران بلدیه بی سابقه بود و شهرداری زیر بار آن رفت. برای شرکت‌ها نیز مسئولیت ایجاد شده و باید املاک را به فروش برسانند، امور اداری را دنبال کنند و واردات تجهیزات را انجام دهند.

علیزاده همچنین تصریح کرد: تیم فنی خوبی در مجموعه شهرداری به ویژه در اتوبوسرانی و همچنین وزارت کشور، اتوبوس‌های برقی وارداتی را بر اساس استاندارد‌های روز دنیا بررسی کرده اند. نیمی از قیمت این اتوبوس‌ها به دلیل قیمت باتری است. یکی از تولیدکنندگان یک اتوبوس برقی تحویل داده بود که پیمایش آن ۱۷۸ کیلومتر بود! اتوبوس‌های خریداری شده از چین، حداقل ۴۰۰ کیلومتر پیمایش دارد.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه اتوبوس‌هایی که از تولیدکنندگان داخلی تحویل گرفته ایم بر اساس نمونه شاهد است، یادآور شد: ما این نمونه‌ها را در خطوط تست می‌کنیم و اگر چارچوب‌ها رعایت شده بود که مورد استفاده قرار می‌گیرد و اگر نبود باید نواقص برطرف شود. اگر برخی رسانه‌ها اجازه دهند و مشمول تحریم‌ها نشویم، قرارداد اتوبوس‌های چینی به نتیجه می‌رسد! تولیدکننده چینی باید یک نمونه شاهد تحویل دهد و به مدت یک ماه در تهران برای تست تردد خواهد کرد. در صورت تأیید نماینده ما در خط تولید حضور خواهد یافت.

وی اضافه کرد: قراردادی که شهردار تهران با چین منعقد کرده، نقد نیست و چند دستگاه در آن درگیر هستند که شامل شهرداری، بانک شهر، وزارت کشور و بانک مرکزی است. بانک شهر ۲۰ درصد از مبلغ را از جانب شهرداری به صورت نقد پرداخت می‌کند. شرکت چینی ماهیانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل می‌دهد. مدل یوزانس که در قرارداد‌ها تنظیم شده بر اساس مطالبات بین دولت چین و جمهوری اسلامی است. شرکت‌های چینی بعد از تحریم‌های گسترده آمریکا با ترس و لرز با ایران مستقیما وارد مذاکره می‌شوند. چرا باید دست خود را خیلی راحت رو کنیک که آمریکا دوباره تحریم کند و مردم آسیب ببینند؟ با توجه به این موضوع یک هلدینگ را در نظر گرفتیم که هم تدبیر تحریم را اندیشیده باشیم و هم نیاز پایتخت تأمین شود.

علیزاده با بیان اینکه ایران خودرو تنها به صورت نقدی کار می‌کرد و تنها شرکتی که با ما وارد معامله نشد ایران‌خودرو بود، گفت: پیشنهاد مکتوب ایران خودرو برای اتوبوس‌های برقی، ۳۱۶ هزار یورو بود. قیمت اتوبوس دیزلی تقریبا هفت تا هشت میلیارد تومان است و به میزان دو برابر آن قیمت اتوبوس برقی است. ما، اما با رقم ۲۲۰ هزار یورو با چینی‌ها قرارداد بستیم.

وی با اعلام اینکه امروز حدود دو هزار دستگاه اتوبوس به تهران خدمات ارائه می‌دهد، در حالیکه از هزار و ۸۰۰ دستگاه اتوبوس در ابتدای دوره فعلی ۸۰۰ دستگاه فعال بود، گفت: بر اساس آخرین آمار دو هزار و ۱۳۰ دستگاه اتوبوس در سطح شهر تردد می‌کنند.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران گفت: اگر سنگ اندازی نشود، پس از انجام پیش پرداخت در سال جاری شاهد حضور اتوبوس‌های چینی در تهران خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • انتشار اعلان نمایشگاه کتاب
  • ارائه توانمندی‌های گردشگری کردستان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • بیش از ۲ هزار مسؤول برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شدند
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب